top of page

Smith-Corona Skyriter (1952)

Oppdatert: 20. aug. 2021


Corona staret ut som utviklere av kompakte og lette skrivemaskiner for skribenten på farten. Med sammenslåingen av selskapet L. C. Smith & Brothers skiftet fokuset til middelstore maskiner, noe de gjorde meget vellykket, spesielt i USA. De sluttet aldri helt med sine ekstra små maskiner, og i tiden mellom den populære Corona 4 og Skyriter solgte de en del maskiner av modellmerket 'Zephyr'. Disse var godt likt blandt folk på farten, men slo aldri voldsomt an. I 1949 ble det aktuelt å forsøke seg på å designe noe nytt som skulle være både lett å ta med seg på farten, men også ha god ytelse. Skyriter ble resultatet.


Denne maskinen kombinerer det beste fra to verdener. Maskinen er lettvektig og enkel å frakte med seg på farten. Den har et solid understell så det er ingen problem å legge maskinen på fanget mens man skriver. Mange Smith-Corona maskiner har åpen en åpen bunn, så om du har den på fanget risikerer du å få olje og/eller blekksøl på buksene. Maskinen oppleves som god å skrive på med passelig motstand i tastene og fin flyt i bevegelsene. Den kan ikke sammenlignes med komforten i en større maskin, men når det kommer til alle slike ekstra bærbære maskiner regjerer Skyriter på pallplassering.


Maskinen mangler tabulator, og kan heller ikke benytte begge sider av et bånd (for eksempel svart/rød). Den har derimot en regulator som kontrollerer hvor mye motstand tastene har.


Malingen på maskinen er godt intakt med lite bruksmerker, men har et par flekker som ikke lar seg vaske bort. Det er mulig at sterkere midler ville løst problemet, men det medfører en risiko for at malingen tar permanent skade eller blir misfarget.


Smith-Corona fortsatte produksjonen av denne maskinen i mange år, dog med et par redesign i form av litt forskjellig malingstype og farger, men designet og formen forble den samme fra 1949 og ut til 1962. En herlig maskin som yter bedre enn mye jeg har testet av maskiner i små størrelser.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page