top of page
IMG_8799.jpg
IMG_1605913773479-28e52c8b-53cf-4acc-a47

OM MEG

Mitt navn er Geir, og jeg er skrivemaskin-entusiast. Steg én er å innrømme at man har et problem sies det.

 

Det startet ut harmløst nok. Jeg har lenge likt å skrive brev, og jeg likte å tilføye kreative elementer i utformingen av brevene. En dag kom jeg frem til at jeg ville ha en skrivemaskin for å skrive brevene mine på dem. Jeg endte opp med å kjøpe en maskin som ikke fungerte. Jeg ble oppgitt, men mer en det ble jeg bestemt på at jeg skulle fikse maskinen. Det førte til innkjøp av forskjellig verktøy, et par bøker om maskinenes indre virke, og medlemskap i forskjellige grupper. Til slutt fant jeg ut av problemet, og jeg fikk maskinen i stand.

 

Følelsen av å reparere en slik maskin var et gledesrush. Jeg var ekstremt fornøyd med å nå ha en maskin jeg kunne skrive brevene mine på, men innen nå var skaden gjort. Jo lenger inn i prosessen jeg kom, jo mer interessert ble jeg i maskinene, og hva verre var: Jeg ville ha mer av gledesrusen jeg fikk av å reparere en maskin. Jeg endte opp med å spore opp enda en maskin som ikke fungerte, og satte i gang med den også.

Spol frem til i dag og jeg har en samling som er større enn jeg har plass til og må stadig gjøre harde valg om hvilke jeg kan beholde og ikke. Jeg tar stadig inn maskiner som skal repareres og fikses opp for å bli solgt igjen, samt tar på meg oppdrag for å fikse andres maskiner. 

I det daglige er jeg datavarehuskonsulent og frilansfotograf, og trives godt med det. Hadde det vært marked i Norge for å være skrivemaskinmekaniker på fulltid er det mulig jeg hadde vurdert et karriereskifte, men foreløpig later det ikke til å være mulig. Til den dagen skulle komme har jeg denne bloggen og kan hjelpe de få som fremdeles liker skrivemaskiner og kunne ha behov for litt hjelp.

 

bottom of page