top of page

Brev fra en legende

Oppdatert: 20. aug. 2021

Det var en kveld i desember 2020. Jeg hadde nylig sett dokumentaren California Typewriter som snakker med et knippe personer fra USA som er over snittet interessert i skrivemaskiner. Blandt dem en mann som for lengst har nådd legendestatus. Blant filmstjerner i verden har han blått blod, og er kjent som 'the nicest man in Hollywood'. Selveste Tom Hanks. Han snakket ikke lenge, men han snakket blant annet om hvordan vi som mennesker mistet noe når kommunikasjon begynte å gå utelukkende på e-post. Det ble en upersonlig melding. En tekst noen har brukt tid på og lagt kjærlighet i var noe langt mer interessant. Det var derfor han sa han var langt mer troende å svare på et faktisk fysisk brev skrevet til ham. Dette fant jeg ut at jeg ville teste ham litt på. Ville han svare på et brev skrevet av en helt tilfeldig person, og helt til Norge for den sakens skyld? Han mottar jo garantert ukristelige mengder brev daglig.


Brevet gikk ut, og tiden gikk. Jeg tenkte for meg selv at det var jo litt artig å ha sendt ut et fanbrev, men forventet aldri egentlig noe svar. Det var derfor ikke hverken det første, andre eller tredje jeg tenkte på som mulig avsender når det dukket opp et brev i postkassen min en dag tidlig i Juni. Jeg har flere amerikanske brevvenner, men jeg ventet ikke noe fra noen av dem nå. Jeg åpnet brevet, og ble fryktelig overrasket når jeg kunne se signaturen til Tom Hanks i bunn av arket.

At en mann som har såpass mange baller i luften som Tom Hanks tar seg tiden til slikt må jeg si jeg synes er veldig tiltalende. Noen vil kanskje mene det er 'normal høflighet' å svare på et hyggelig brev det er lagt tid i, men jeg personlig mener at det kommer fritt an på hvor mange slike brev man mottar på jevnlig basis. Jeg har rundt 8 brevvenner, og hvis alle 8 ender opp med å sende meg et brev som ankommer samme uke hos meg føler jeg at jeg har mye å gjøre med å svare dem alle. Jeg hadde iallfall forstått meget godt hvis tiden ikke strakk til for ham!


Uansett så opplevdes dette som veldig gøy! Tusen takk til Tom Hanks for tiden din og ordene dine. Du stilte meg et spørsmål i brevet, så normal Norsk høflighet krever at jeg svarer deg, så vi snakkes.

87 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page